This web-site uses java script. Please enable java script in your browser.
X
originally posted: August 14, 2015 on my FB wall
FB: Nemčija

Changing of society, supported by money and time and lives of "normal" consumers

Članek iz Objektiva (pomenljiv naslov - ki seveda zavaja), priloga Dnevnika 14. avgust 2015

Nemški psiholog Holger Geißler je analiziral izsledke obširne raziskave in svoje presenetljive ugotovitve strnil v knjigo.

Naj samo navedem nekatere: tipični Nemec ni pedanten, racionalen (ne razmišlja!), zelo sproščen ljubitelj vina. Kar 71 % pešcev prečka cesto pri rdeči luči (kršenje zakona je kul). Ha, njegovo raziskavo je objavil celo časnik Welt.

Na zabavah (rojstni dnevi, poroke, službene zabave) se povsem sprostijo. In kaj pomeni biti sproščen, izvemo v naslednjem stavku: Vsakemu četrtemu Nemcu se je vsaj 1x pripetilo, da ni mogel razložiti, kako je z zabave prišel domov, vsak dvajseti pa se je kdaj zbudil ob neznani osebi.

Članek se zaključi z ugotovitvijo: Nemec je kar kul tip.

Halo? Kršenje zakona, pravil, ne razmišljati, biti na takšnih drogah, da ne veš zase - in temu reči zabava, biti neodgovoren - spati s popolnim neznancem in sploh ne vedeti za to - to je kul? In to je zapisano v časopisih na nivoju - kao. Welt, Dnevnik... In ljudje berejo, slišijo, vidijo dan za dnem v časopisih, medijih, med "prijatelji", da je to to - e pa to ni to. V glavah in srcih se jim gradi napačna slika sveta - in vse to z njihovim lastnim odobravanjem in podporo.

Ali bi želel, da te operira kul kirurg, ki je na tabletah-drogah in ki je neodgovoren in ki je kdaj komu namerno že prerezal kaj več, kot bi bilo treba? Kaj pa mehanik? Zadrogiran, neodgovoren, alkoholik... bi bil vesel, da ti popravlja avtomobil? To ni kul, a ne? Pa vendar - večini je to kul... Članek že tako namiguje. Dobro in kul je za denar in za uničena življenja, polna trpljenja...

Tako se približno spreminja družbo... Mediji (posredniki med bogovi in ljudmi), zvezde (bogovi) si gradijo družbo po svojem okusu in večina ljudi jih slavi, jim plačuje obilo denarja. Za kaj? Za to, da jim uničujejo njihova življenja in življenja njihovih otrok - prodajajo jim iluzijo, laž, neumnosti in uničenje.

Ljudje ne želijo videti, kam gredo in kakšno zlo povzročajo sebi in drugim...

Če en časopis objavi kaj takšnega - ga ne bom več naročil in ne kupil. Če po TV slišim kaj neprimernega - ne bom plačeval RTV naročnine, ampak jo bom odjavil. Takšen je moj stav. Stav mojih sorodnikov in znancev in velikanske večine pa je seveda drugačen. In to je ok. Naj bo tako... Težav imajo milijon - ker ne želijo razmišljati in ne spremeniti čisto ničesar, niti ene same male pikice ne. Jaz imam samo eno težavico - če je to sploh težava - ni mi vseeno, čutim, razmišljam... in čutiti in razmišljati v družbi ljudi, ki tega ne počnejo, je malo trpeče - ampak hej, bo že :) hehe

Moje življenje je lepo :) Dosti lepše, odkar nimam več potrebe po "zabavi" in kul drogiranju in po kul pijanskemu razgrajanju. Veselim se čisto običajnih stvari: ko me veter poboža po telesu, ko zavoham vonj pokošene trave (ne droge), ko slišim tišino, ko kdo spregleda, ko vidim kateregakoli in kakršnegakoli človeka, ko se spomnim, kako čudovito je dihati... (včasih sem bolj težko dihal - pa tudi če bi sedaj težko dihal - bi bil vesel tega, da sploh lahko)... Stvari, ki jih naša družba zanemarja in uničuje... in zamenjuje s popolnoma uničevalnimi... Bo že :)

Iz človeškega gledišča je stvar črna... Ja, zanimivo - raziskava pravi, da polovica Nemcev verjame,, da imajo posebej obdarjeni ljudje vedeževalske sposobnosti... A koliko njih verjame stari knjigi, ki je najbolj preroška, kar jih je? Izredno malo. Pa vendar v njej piše, da bo svet praktično uničen, predno se bo kaj spremenilo... Razloženo je zakaj, kako... neverjetno!

Tako da mene ne duši in ne stiska. Vem, kaj se dogaja, vem, kaj se bo zgodilo - sam pa korak po korak spreminjam svoje življenje oz. povedano bolje - informacije, katere dobim iz starinske knjige in ne iz časopisov in vedeževalcev ali meditacije, mi spreminjajo življenje na bolje... Oseba, ki je avtor te knjige, to počne. Katera je ta knjiga in zakaj ji lahko zaupam - o tem sem pa že veliko napisal.

Vse lepo :)


aha - by the way - kako je vse to povezano - simboli in sporočila... Članek omenja 555 grafik. 555 je "Marijino" število (to ni Marija) - oz. število Satana. Saj je logično in pričakovano... O tem sem nekaj več napisal v eni izmed knjig.