This web-site uses java script. Please enable java script in your browser.
X
originally posted: August 25, 2015 on my FB wall
FB: Vklopi razum 1

No, daj, no - ubogaj navodilo kampanje "VKLOPI RAZUM!"

Kdo mi jemlje prihodnost? Siva ekonomija ali ekonomija?

Poglej, kaj mi, naša družba, naša ekonomija proizvajamo. Vzemi npr. katalog ene izmed trgovskih verig - katerekoli. Koliko proizvodov lahko našteješ, ki nimajo NOBENEGA kvarnega vpliva na zdravje ljudi, na živali, na okolje? Še hrano zavijamo v strupeno embalažo. Koliko od teh proizvodov dejansko potrebujemo za življenje? Ozri se po svojem stanovanju... Primerjaj to z ekonomijo družb, ki so živela pred 500, 1000, 1500 leti... Oni so nam pustili s svojo ekonomijo lep svet - kaj bomo pustili mi za seboj - pa vemo. "VKLOPI RAZUM!"

Šolanje otrok pomeni samo eno - kako podpirati ta uničujoč sistem, KI NIMA PRIHODNOSTI! Kako uničiti otroke, da bodo potrošniki, potrošni material, ki bodo dali življenje za ta sistem, to ekonomijo, ki jih uničuje... Kako preprečiti, da bi začeli razmišljati... JOKAM, ko vidim, kaj ljudje dobijo od naše družbe in našega šolanja... Ko grem po ulici vidim ljudi, pohabljene, strte, zlobne, uničene... To je rezultat našega šolanja in naše ekonomije - a vsega tega ne bi bilo treba!! REŠITEV JE TAKO PREPROSTA! Življenje je tako čudovito! Ko enkrat vidiš! Ko ti začne srce delati in razum! Odličen, priznanja iz državnih tekmovanj, občinskih na različnih področjih, uspešen pri študiju - pa kljub vsemu - nisem dobil praktično nič od šolanja. Po končanem šolanju sem se šele začel učiti... in videl, da je vse to ena velika laž, ki pelje v uničenje.

Če me kaj boli, je to zavajanje, imeti resnico za laž in laž za resnico, imeti zlo za dobro in dobro za zlo... In ta kampanja - od prvega dneva naprej me je bolela. Vklopi razum pravi - a dejansko spodbuja k temu, da bi ostali možgani na off in prav tako srce. Ufff....