This web-site uses java script. Please enable java script in your browser.
X
originally posted: August 25, 2015 on my FB wall
FB: Vklopi razum 2

Kdo mi jamlje dostojanstvo? Kaj ima socialno zavarovanje, delavske pravice, delovna doba veze z mojim dostojanstvom? Ali človek pred pojavom teh novodobnih izmišljotin ni imel dostojanstva?

Dostojanstvo pomeni imeti nekoga rad. V prvem delu so propagirali šolstvo. Kaj uči šola? Da si ti posledica neskončno napak - ti si posledica evolucije - in potemtakem si ena velika napaka - ki je bolj ko ne uspešna - pa kljub vsemu napaka. Kos materije, ki ni kaj dosti vredna. Kje je tu dostojanstvo?! Ej, stari, stara - ti si pa ena velika napaka! Ja, hvala.

Amiši in še marsikatera družba poznajo socialno zavarovanje v pravem pomenu besede - družba poskrbi, vsak posameznik poskrbi za vsakega, kolikor lahko. Naše "socialno" zavarovanje - pa nam vzame vse dostojanstvo.

Trda srca nam vzamejo dostojanstvo. Kdo si želi neosebne, neljubeče pomoči... to ni dostojanstveno. Dostojanstveno je, ko ti ljudje priskočijo na pomoč rade volje in ti njim. Naš sistem pa je uničil dostojanstveno družbo. Najprej male skupnosti, nato družine - s službami in šolanjem - mož, ki dela v izmeni in žena, ki dela v izmeni - se lahko vrsto let praktično nič ne vidita... Otroci pa so prepuščeni "strokovnjakom", sužnjem tega uničevalnega sistema.

Obstaja pot ven iz tega sistema. Vzemi si za vzgled Amiše. So na udaru - tudi veliko njih meče - ampak... osnovna celica je družina, ki je neodvisna. Ena družina živi tukaj, druga nekaj kilometrov stran, tretja - kdo ve kje - ampak kljub temu, da ni nujno, da živijo povsem skupaj - so skupnost.

Izkoristi ta sistem - privarčuj kaj in deluj v tej smeri... Ne podpiraj kinotek, medijev, kupuj vedno manj čistil, ki čistijo in pometejo stran naše zdravje... korak po korak.

Seveda pa si je dobro poprej pogledati temelje - brez temeljev ni nič in zaradi tega je veliko ljudi, ki si želijo spremembe neuspešnih. Temelji... O tem sem pa napisal že marsikaj - sedaj je čas za podrobnosti - počasen prehod od uničujoče ekonomije, nazaj k neuničujoči... Počasen prehod pomeni za družbo ali posameznika pomeni manj bolečine - hiter prehod, hitra sprememba pa veliko, mogoče celo preveč bolečine... Jaz sem si izbral počasen prehod.

Ko smo že pri dostojanstvu in ljubezni. Samo Božja beseda, ki se je učlovečila, se je nečemu odpovedala za nas, se je spustila na naš nivo, da bi nas dvignila na svoj nivo. Ostalim bogovom, ki so povrhu vsega še izmišljeni ali pa hudiči - se fučka za nas. Samo Božja beseda je rekla: kaj dobi človek, če si podredi ves svet (če si privošči vse užitke tega sveta, osvoji vse kolajne, zmaguje vedno in povsod, ga časti ves svet, če ima vse zdravje, vso lepoto, vse bogastvo, vso pamet...) a izgubi svojo dušo? Duša, esenca tebe - je vredna več kot ves svet! Ali ni to dostojanstvo?

A vpeljava sodobnega šolanja, ateistični znanstveniki, duhovniki raznih religij - predvsem jezuiti - pa tudi ostali so korak po korak ob pomoči in medsebojni simbiozi s sodobno ekonomijo in njenimi predhodnicami - to dostojanstvo uničili. Ljudje danes verujejo laži, ki jo imajo za resnico, in resnico imajo za laž. In če imaš prav za narobe in narobe za prav - bodo v tvojem življenju sami problemi in koliko ljudi ima danes težave! Vedno več in vedno večje. Nekaj se ne zdi v redu. Vedno bolj naj bi bili pametnejši, a vedno bolj smo v težavah? Nekaj tukaj ne štima...

UPORABI RAZUM!