This web-site uses java script. Please enable java script in your browser.
X
originally posted: August 25, 2015 on my FB wall
FB: Vklopi razum 5

Povežimo sodobno ekonomijo, ki temelji na laži, zavajanju, proizvajanju strupenih izdelkov, ki jih dejansko ne potrebujemo, z zdravjem. Sodobna ekonomija, tvoj način življenja, tvoja podpora in lojalnost sistemu uničuje tvoje lastno zdravje, zdravje tvojih otrok, zdravje živali, samo okolje. Ne rabiš biti genij, da to vidiš. Že v času tvojega življenja se je vse izrazito poslabšalo.

Sodobna ekonomija uničuje zdravje bolj, kot ga je zmožna s svojimi zdravili pozdraviti...

Sicer pa ima zdravje vedno manj veze z zdravili. ZDRAVILA naj bi ZDRAVILA - zato jim pravimo zdravila - ampak naša zdravila ponavadi samo lajšajo simptome in ne zdravijo. Ime - tako kot praktično vse v naši družbi - zavaja.

Kdo mi jemlje zdravje? In v tej kampanji so uporabili še kakšno sliko otroka... Ko te bo tvoj otrok vprašal - kdo mi jemlje zdravje? Mu lahko odgovoriš: jaz, s tem ko podpiram uničujoč sistem, s tem, ko ti kupujem nekoristne in strupene igrače namesto da bi te naučil, kako živeti na tak način, da bi ne uničeval sebe, tebe, tega sveta, s tem, ko nisem želel čutiti, nisem želel razmišljati... s tem, ko sem dovolil, da ti tvojo pamet in srce napolnijo neumnosti in laži in ne resnica...

Krivda je moja. Obenem pa so krivi tudi vsi prijazni tete in strici in tvoje babice in dedki, družinski prijatelji, učiteljice, smetarji, ki nam odvažajo smeti in jih skrijejo in nam na ta način omogočajo, da nadaljujemo s svojo norostjo, duhovni voditelji in duhovniki raznih religij, mediji, okoljevarstveniki... Vsak je prispeval delček - praktično nihče se ni bil pripravljen odreči praktično ničemur zaradi tvojega zdravja. Lažemo se, da te imamo radi - v bistvu te sovražimo...

A obrnite se k temelju. Priznanje odgovornosti je prvi korak k ozdravitvi. Prvi del v krščanstvu, pri sprejetju usmiljenja je priznavanje svoje odgovornosti, svojih grehov... ko vidiš, da si ne zaslužiš ničesar dobrega še usmiljenja ne. In ko se ustrašiš... Pa vendar je še čas, da prejmeš usmiljenje, ki vodi k spremembi srca in pameti.

Ljudje pa imajo raje cenene nadomestke: plačevanje maš, hindujskih obredov, čarovniške obrede, psihološke čire čare (učili so, da si ti žrtev... danes pa učijo še nevarnejše zadeve), raje jedo neokusne kolačke (hostije), ali pa so ob sobotah zbrani v neki hiši in mislijo, da je pravi Bog s tem zadovoljen.

Raje se "zabavajo" (amuse: a-ne, to muse-misliti, torej amuse - zabavati se = ne misliti). Z zabavo ni nič narobe, kakor tudi z ekonomijo ne - če je zabava neškodljiva in ekonomija neškodljiva.

Lepo je slišati, da si žrtev... težje je slišati, da nisi in da si odgovoren za svoja dejanja. Če je bil do tebe kdo zloben, je to njegova odgovornost - a ti si to zlobo sprejel - to pa je tvoja odgovornost. In to zlobo si delil naprej - tudi to je tvoja odgovornost... To pa boli - je pa edini način k tvoji ozdravitvi - to je edino zdravilo. Evangelij Jezusa Kristusa, kot je opisan v Bibliji, je edino zdravilo. Trudijo se ga kvariti na različne načine, tako da ne deluje - pa vendar deluje.

Ko boš svojega otroka pogledal v oči - mu boš lahko rekel, da ga imaš rad in ne boš se lagal - če boš sprejel evangelij - če pa boš ostal pri sodobnem načinu življenja in si ne želel iti iz njega ven, in bil nepripravljen storiti čisto nič ali pa samo tisto minimalno, kar ti še omogoča, da se lažeš, da si nekaj naredil... potem pa boš vedel, da se lažeš in da sovražiš...

Pamet in srce ti ne delata - zdravilo obstaja - ne boš izgubil dostojanstva, če priznaš, da je temu tako - če pa boš vztrajal na poti, za katero veš, da ni prava - pa boš izgubil vse - sicer pa, saj ničesar nikoli nisi imel.

Življenje je lepo, pravo življenje! :) in dosegljivo je vsakemu izmed nas - če si ga le želi sprejeti. Pravo zdravilo je zastonj in je dosegljivo vsakemu... To je dobra, vesela novica - evangelij po grško - rešitev obstaja - in ne gre za mojo ali tvojo rešitev - ampak za rešitev, odrešenje, zdravilo Jezusa Kristusa.

Po Božji besedi je bil ta svet ustvarjen. Stvarnik nam je iz svoje ljubezni dovolil svobodno voljo - ni ustvaril robotov, ki bi mu morali ploskati in se strinjati z njim glede vsega. Zaradi nestrinjanja z njim in sovražnosti do njega, ki je tudi resnica in ljubezen, smo zabredli v težave - a on je to predvidel in nam dal tudi zdravilo, pravo zdravilo. Prisilil nas pa ne bo, da bi ga morali ubogati. Ljubezen tega ne počne. Življenje v odtujenosti od njega, nam povzroča vedno večje težave - a zaradi njegove ljubezni, lahko na tej poti vztrajamo do konca - če želimo. Dal nam bo to, kar si želimo - če uničenje, zlo, laž - uničenje, zlo, laž - če življenje, resnico, ljubezen - potem življenje, resnico, ljubezen skozi njegovo zdravilo.