This web-site uses java script. Please enable java script in your browser.
X
originally posted: July 29, 2016 on my FB wall
FB: Trusting Universe?

No, I don't. I prefer to trust someone with brains, mind, intellect and with a heart, that that someone cares about me. But that is just my opinion.

Imam plan. Ali mi zaupas? Vesolje.

Plan? Kaksen plan? Plan, kot si ga imelo z zensko, ki je bila zaprta v kletko in so se nad njo izzivljali leta in leta? Plan, da mi nekdo izreze ledvice in jetra brez anastezije in jih da po tvojem planu drugemu, ki zaupa vate? Koliko trpljenja mi mislis dati? In za kaj? Da me bos na koncu pokoncalo?

Vedno je dobro zaupati nekomu z mozgani, umom, intelektom, ki ima tudi srce in mu je mar zate, zame, za nas... But that is just my opinion...

Nekateri ljudje to vidijo in sprejmejo tisto, kar imajo: zaupajo sebi, bitju z omejeno pametjo, trdim srcem, z malo mocjo, ogrozano s strani vesolja vsako sekundo. To morajo odmisliti, da lahko sploh zivijo... Kar zaupajo, da bo, ceprav vedo, da ne bo... Se tisto malo pameti, ki jo imajo, jo morajo sabotirati... In temu pravijo modrost!

Zaupanje vesolju ali samemu sebi je zaupanje v boga (vesolje, samega sebe), ki je popacena slika Boga stvarnika. Argumenti, ki jih imajo ljudje proti Bogu stvarniku, so isti, kot jih imajo proti svoji veri v vesolje in v samega sebe, samo tega ne zelijo videti... Sledijo slabemu planu in tega se globoko v sebi zavedajo. Niso posteni: ena merila za ene, drugi kriteriji za sebe...

Njihova predstava o Bogu stvarniku je, da nas je ustvaril in zavrgel. Toliko truda za kaj? Za nic... Tak bog je bodisi neumen bodisi krut... in ni cudnega, da taksno popaceno sliko zavrzejo. Ampak kaj jim preostane? Kruto vesolje in oni sami (in tudi ostali lazni bogovi, duhovna bitja, hudici, ki danes izvajajo cudeze...)

Edini Bog, ki se je necemu odrekel za nas, je Bog Biblije. Bozja beseda, ki je bila pri Bogu in je bila Bog, je prisla v naso bedo... Sama je izkusila trpljenje, hodila z nami... in ni sovrazila... Ta Bog ima srce in mu ni vseeno... ima plan, dober plan... kaj pa inteligenca? Biblija je skrpucalo, a ne? Ne. Toliko stvari je notri, ki so vsem jasno vidne, a mali bogovi, ki zelijo biti nad njim, tega ne zelijo videti... Tudi jaz nisem videl nic...

Kako sem ljubil matematiko... na fiziki. Tako cudovita, tako pametna... A ko sem videl, kaj je v Bibliji... in ko primerjam inteligence... nimam vec nobenega veselja z matematiko... Ljudje radi uporabijo argument matematike... za to, da podprejo idejo o bogu stvarniku... V Bibliji se je Bog stvarnik razodel toliko bolj... on, tudi njegovo srce, za nas vse.

A lahko mu recemo ne in verujemo krutim planom vesolja in samim sebi in upamo proti upanju...

Premislite, ce zelite,
ali pa dokoncno zavrzite svoj intelekt.
Ljubite, ce zelite,
ali pa dokoncno zavrzite svoje srce,

pri njem je modrost, ljubezen,
vse lepo, Milan