Vaš brskalnik ima onemogočen java script, zato kazalo internetne strani ne deluje pravilno. Vključite java script.
X
originally posted: June 23, 2017 on my FB wall
Ali je z mojo glavo vse ok?

12 dolgih let sem dvomil o tem ali sem nor ali nisem... Sedaj več ne. Zakaj ne? Ker dvomiti še naprej, bi bilo zares noro :) Ne poznam nikogar razen sebe, ki bi dvomil v svojo ne-norost toliko časa - poznaš ti?

1/3 Nekajkrat sem bil izdan s strani vsega (meni poznanega) sveta.
Npr. Imel sem ozdravljivo bolezen, pa vendar so zdravniki rekli, da je neozdravljiva in še do dandanes iščejo zdravilo zanjo... in milijoni ljudi trpijo...
Potem sem začel raziskovati vse stvari in?
Ljudje so mi pravili nekaj, jaz pa sem lahko videl, da je stvarnost povsem drugačna.
In to se mi je bolj in bolj pogosto dogajalo.
Če ljudje niso nori, potem sem zagotovo jaz nor - sem razmišljal.
Vrsto let sem se preverjal, dvomil sem v svojo ne-norost.
Ali je sploh možno, da so skorajda vsi ljudje nori, jaz pa ne?
Kaj takega verjeti, bi bila norost in zato sem vzel resno vsako mnenje o moji norosti in izkazalo se je, da je bilo vsako mnenje zgolj mnenje, nepodprto z argumenti.
Kaj pa sedaj? Ali še jemljem mnenja resno?
No, ne morem več. Po 12 letih, ne dvomim več o tem, da nisem nor. :) :)
Zakaj ne? Beri naprej in izvedel boš :)

2/3 Živim v svetu, kjer je eden izmed najbolje plačanih poklicev? Igralec.
Živim v svetu, kjer je gradnja navidezne resničnosti v različnih oblikah (filmi, računalniki, sanjski svet drog, napačni pogledi na svet, lažne religije) - kje je vse to hit. In takšni ljudje mi pravijo: bodi realen :)

Miljarde odraslih jemljejo šport zelo resno. Radi igrajo šport ali pa ga radi podpirajo - in vse to bolj, kot jim je mar za stvari, ki so resnično pomembne v življenju. In takšni "odrasli" mi pravijo: odrasti :)

Tisti, ki prejemajo državni denar in ne delajo, niti nimajo službe, mi svetujejo, naj si najdem plačano službo, naj začnem delati, čeprav vseskozi delam.

Tisti, ki si zavestno in prostovoljno uničujejo svoje zdravje, so v skrbeh za moje. Še posebno, ko mi gre na bolje ;)

Tisti, ki zaničujejo življenje in ljubijo denar, stvari, ki jih denar lahko kupi bolj kot človeka, mi pravijo, da naj ne sovražim ljudi.

Dobro, saj jih ne!

Ne laži! Bi si mi drznil reči kak politik, želeč zadovoljiti nori množici.

In ta nora množica (bi) me obtož(ila)uje, da sem nor:)

in sodniki bi me prostovoljno ali pa pod prisilo množice razglasili za krivega.

Naj bo tako! Poznam se in poznam ta svet. Takšne stvari so se pripetile mnogim ljudem, ki so živeli pred menoj in ki so mislili s svojo glavo in ki jim ni bilo vseeno! kateri srce ni sovražilo nikogar!

3/3 Ljudje ljubijo iluzijo in prezirajo resnico. Tudi jaz sem bil sovražnik resnice...
Kar testiraj svoje srce... Ko si prebral vse to, globoko v sebi veš, da je res, kar sem napisal, pa vendar... je zelo verjetno, da te moje pisanje odbija. Lahko ti zagotovim, da to ni moja greška.

Mnogi, ki so živeli pred mano, pa tudi jaz, smo poskusili vse, da bi ljudje ljubili resnico... in tako to ne more biti naša krivda.
Stvar je sledeča: če imaš nekaj rad, potem te to privlači, ne glede na to, v kakšno embalažo je to zavito. Če pa nekaj sovražiš, potem pa te to odbija, ne glede na to, v kakšno embalažo je zavito. In v tem primeru - ljudje najdejo napako v embalaži in v kurirju, poštarju - skoraj vedno. Če imaš rad embalažo, imej rad embalažo, če pa imaš rad pravo stvar, pa imej rad pravo, resnično stvar.

Sovraštvo do resnice, ki pelje do sovraštva do življenja, modrosti, ljubezni, Boga - takšna bolezen je ozdravljiva ne glede na to, kar pravijo psihologi in teologi

če pa se bolezen ne zdravi... no, četudi bi tistim ljudem, ki ljubijo iluzijo, povedal o posledicah - ali bi mi sploh verjeli? Samo tisti, ki imajo radi pravo, resnično stvar, bi prisluhnili, preverili zadeve in če bi jih spoznali kot resnične, bi sprejeli, kar imam za povedati.

Iz vseh koncev sem zbral marsikaj... če je v tvojem srcu ista želja, strast, ljubezen, kot v mojem, potem te bodo te stvari razveselile. Vzemi, karkoli sem zbral in bodi blagoslovljen :) in bil boš blagoslovljen - o tem ni nobenega dvoma v mojem umu.

Na koncu bo vsakdo lahko uvidel, da je resničnost boljša od najboljše iluzije, a za nekatere bo prepozno.
Tisočkrat, če ne milijonkrat reči ne resnici - takšna zavzetost šteje, ima neko težo...
Kolikokrat si preziral resnico, ljubezen, življenje?
Koliko časa še imaš, da spremeniš svoje poti?