Vaš brskalnik ima onemogočen java script, zato kazalo internetne strani ne deluje pravilno. Vključite java script.
X
originally posted: July 25, 2017 on my FB page
Nič reči pomeni reči

Biti tiho, ko si soočen z zlom,
je samo po sebi zlo.
Bog nas ne bo imel za nedolžne.
Nič reči pomeni reči.
Ne ukrepati pomeni ukrepati.

Dietrich Bonhoeffer
nemški pastor,
katerega so Nemci, nacisti mučili,
ker ni bil tiho.

Situacija danes - goreče smetišče
in celo še huje: pravijo Biblija Beda-rija (v slovenščini tega ne rečejo dobesedno - gre za pomenski prevod angleškega izraza - rečejo povečini ne -mislijo si pa)

Tako čudovito se počutim, ko najdem koga, ki pravi nekaj, ki nekaj stori bolje kot jaz pravim, ki naredi stvari bolje kot jaz... To je redko... Hvaležen sem Bogu, da nisem edini... sredi nehvaležnih ljudi, kakršen sem nekoč tudi sam bil.

Kakorkoli že. Citat Edmunda Burkeja: "Edina stvar, ki je potrebna za zmagoslavje zla, je ta, da dobri ljudje ne storijo nič." Ta citat pogosto uporabljamo ljudje, ki se imajo za pravične, "dobre" ljudi... Je pa satanski in zaradi tega nespameten in zavajajoč. Se ne strinjaš? Kako lahko dobri človek ne stori nič, če si... napaden/napadena? Ali lahko ne stori nič? Ali je lahko tiho? NE!!! Dober človek ne more biti tiho, ne more storiti ničesar. In tako Edmundova izjava zavaja ljudi in jih napeljuje v udobno razmišljanje, da so dobri... Biblija pa nam pove, da nismo dobri in to je resnica in ta resnica nas lahko napravi dobre! Jezus je prišel na ta set in umrl za nas, grešnike, ki nismo dobri ljudje!!! Ne zaslužimo si ničesar dobrega, pa vendar nam je dal še eno priložnost.

In ko sem našel citat od Dietricha Bonhoeffeja, ki ga ponosni ljudje današnjega časa, kateri želijo živeti v iluziji, da so dobri, katerega takšni ljudje zaničujejo... no, meni se zdi čudovit :) Povedal je, kar jaz skušam povedati s tolikimi besedami. On pa je povedal vse to z nekaj besedami... Wow :) Tako sem srečen :) Ne poznam njegovega dela, pisanja - samo ta citat. Ali je bil vpleten v Hitlerjev atentat? Kako, saj je bil takrat v nacističnem concentracijskem taborišču. Ne vem. Če je bil, to ni bilo prav z Gospodom.
Ne vem, kako je razumel Spise, ampak njegov citat in duh, ki bi lahko bil za njim, se mi pa zdita čudovita.

Tako zelo, zelo srečen :)

Takšna smrt je dobra smrt :)
Upati si iti proti celemu svetu, proti vsem ljudem, ki nasprotujejo Gospodu... vedoč, da te bodo mučili, te ubili, ti bodo vzeli življenje, katerega imaš tako rad.

Psalm 116:15 Dragocena v Gospodovih očeh je smrt njegovih svetnikov.

V takšni smrti se pokaže moč evangelija šibkim, zlim ljudem. Tako je poveličan Bog. In tako tisti, ki kaj takega vidijo, lahko sprejmejo duha, ki prebiva v kristjanih.