Vaš brskalnik ima onemogočen java script, zato kazalo internetne strani ne deluje pravilno. Vključite java script.
X
originally posted: July 28, 2017 on my FB page
Zadnja objava? Slovo

Pazi nase, upam, da se (še) vidimo nekega dne...
Počasi zapuščam FB… bom pokukal še tu in tam,
enkrat na teden, na dva ali na mesec – to bi bilo idealno,
samo da vidim, če kdo misli, da me potrebuje.

Moja zadnja objava :) :) vsaj za nekaj časa, upam, da za večnost…
Ne maram FB – je nevaren, preveč močan, povrhu vsega pa imam raje resnično življenje :)

Če ti ne bom mogel odgovoriti,
ti zna priti prav moja stran – povezava je v sekciji About.
Upam, da bo stran delovala še vsaj nekaj let.
Lahko prebereš moje knjige, ki so dosegljive tudi na Digitalni knjižnici Slovenija
ali pa poglej na moj Youtube kanal, ResitevKjeSi.

Vem, kar vem in vem, česar ne vem.

Mnogi so me skušali učiti, tisto, kardo vem, oni pa tega ne vedo.
Znanost sem kar precej dobro razumel – bil sem fizik – praktično večina mojih kolegov je sedaj doktorjev. Tudi sam sem hotel biti doktor znanosti, a potem sem videl, da ni vredno. Svoj čas in energijo in vse sem posvetil raje raziskovanju drugih stvari: alternativni medicini in duhovnosti, vedskemu znanju. To je trajalo okrog 5 let – intenzivnega študija doma – po službi. Potem pa sem videl, kaj je v Bibliji, ki sem jo takrat imel za inferiorno knjigo, in to je bilo zame: wow :) Praktično vse, če ne vse, kar je pomembno in kar lahko vemo o svetu in Bogu, o preteklosti in sedanjosti in prihodnosti je v Bibliji.

Mogoče sem raziskoval okrog 30 000 ur. In ko vidiš resnico, ki je v Bibliji, potem spoznaš, da je vse znanstveno znanje, vedsko znanje, kanalizirano znanje (preko medijev) napačno, zavajujoče, obljublja ti nekaj, a iz tebe se dela norca, ti nabije ponos in ti mogoče celo omogoči materijalno bogastvo.

Nekateri mislijo, da sem ponosen. Nekaj odkrijejo… nekdo, ki je šel na vikend tečaj, tam so ga nekaj naučili in potem je vesel, vesel, vesel… Prosim, ne pričakuj, da bom navdušen nad tem. Praktično vsi ljudje so lažnivci. Laž lahko zaznam ponavadi na kilometre daleč. Kaj naj ti rečem: “O, super, moj ljubi prijatelj/ica… Ta možak te je prinesel naokrog tu in tu. Čudovito! Vzel je to in tisto od tu in tam in pokvaril je še tisto, kar je že bilo pokvarjeno, ampak na način, ki ti je všeč. Jaaaa :) Super zate… Zdi se, da deluje, a prevara se skriva tu in tu in tu. Prisluhni, če želiš prisluhniti. “ Ob tem ne morem biti zadovoljen, srečen – ne pričakuj preveč od mene.

Srečen bi bil, če bi ljubil resnico, to bi bilo nekaj. Druga najboljša stvar pa je, ko te vidim, da ti gre dobro vsaj v materijalnem smislu (do neke mere, kajti materijalni in duhovni svet sta povezana in brez prave duhovnosti, tudi pravega materijalnega življenja ni). Veseli me videti tvoje oči, da si še živ… slišati tvoj glas, videti tvoj nasmeh… Ne razlagaj pa mi, kaj si odkril in ne pričakuj, da bom navdušen… 30 000 ur sem posvetil raziskovanju praktično vsega, kar me je zanimalo – ti pa si posvetil koliko ur? In potem sem jaz ponosen, če te ne želim poslušati in biti nad tem navdušen? Ali pa si ti tisti, ki je ponosen? Postavi stvari v perspektivo.

Tako da: ohladi malo – vem, kar vem in vem, česar ne vem. To je veliko… Včasih sem mislil, da nekaj vem, a nisem vedel. V svetovnem nazoru, pogledu na svet, ki ga omogoča znanost in čarovništvo in vedsko znanje, je človek slep. Misli, da nekaj ve, mogoče celo misli, da ve precej, a praktično vse, kar ve, je bolj ko ne narobe.

Mnogi ne morejo razumeti, da je Jezus resnica. Verjamejo laži v imenu resnice. Lažejo se… in mislijo, da z laganjem pomagajo Jezusu, resnici… In drugi? Drugi verjamejo, da ljubijo resnico, a je ne morejo videti v Bibliji, v Jezusu… Tudi z njihovim odnosom do resnice je nekaj narobe.

Večino, kar vem, lahko dobiš od nekaj baptistov in anabaptistov, kot so npr. Amiši in kasneje, iz Biblije. To bi za večino zadostovalo, a obstaja veliko stran poti… tako da ne škodi, če si pogledaj kaj tudi na moji strani. Samo ne laži – če ne verjameš, če imaš dvome – ne govori, da verjameš in da nimaš dvomov… išči resnico, dokler se resnica da najti… Hodi v laži in duša ti bo umrla. Hodi v resnici in tvoja duša bo živela.

To je to… Moje življenje je bilo popolno. Srečen sem, da sem živel. Ni bilo pa lahko. Potreboval sem veliko opore, ko sem še živel v laži… danes pa praktično ne potrebujem nobene opore s strani človeka. Popolno – pa vendar ni bilo takšno, kot sem planiral – če bi se odvijalo po načrtih, bi bilo življenje prazno, tako pa je izpolnjeno, popolnjeno, popolno.

Rad imam vse ljudi, poznam resnico, imam razumevanje… moje telo kljub temu, da je šibko (nagnjeno k boleznim), še vedno dokaj dobro dela… Sem tako srečen in hvaležen Gospodu, da lahko samo jokam :) :) :)

In če sedaj umrem – poslovil sem se – to mi je bilo pomembno že od majhnega… :)

Vse dobro in se vidimo