Vaš brskalnik ima onemogočen java script, zato kazalo internetne strani ne deluje pravilno. Vključite java script.
Komiki
Penn in Teller: Biblija je sranje!

predvajaj ustavi prekini
skoči na čas
h min s

Kar malo sem že utrujen od vseh prevarantov, manipulatorjev in lažnivcev.
Michael Shermer pravi, da je nemogoče, da bi šlo 10 milijard vrst živali na eno barko.
S tem se vsi strinjamo. Sicer pa 10 milijard vrst živali sploh ne obstaja! Od kje je dobil takšen intelektualec tako zgrešeno oceno? Ali je popolnoma neveden ali pa želi zavajati.

Pravi, da ne pozna načina, kako bi spravil vse živali na Noetovo barko. Dobro. Vrsto let sem se šolal za poklic, v katerem moraš razmišljati. In razmišljam. In kaj pravim - ali je možno, da so šle vse kopenske vrste živali na barko? Da, možno je. V svoji drugi knjigi obravnavam na nekaj straneh praktično vse dvome, ki bi jih kdorkoli utegnil imeti glede tega.

Seveda, če ne razmišljaš s svojo glavo, ampak poslušaš Michaela Shermerja in učitelje v šoli in duhovnike - potem pa to ni možno.

Pametni ljudje naj bi znali po njegovem mnenju zagovarjati svojo vero, a to naj bi počeli iz napačnih razlogov. Dragi moj Michael. Najprej naj ti povem, da tudi ti veruješ. Bil naj bi skeptik in tvoja vera je potemtakem, da veruješ, da se ne da nič vedeti. Bravo! Če ne bi bilo Biblije, bi bil skeptik tudi jaz sam. Napačni razlogi? Če pogledamo čisto osnovna filozofska vprašanja, bomo videli, da nanje niso našli odgovore niti najinteligentnejši ateistični filozofi! Nanje se ne da odgovoriti. Biblija pa nam da te odgovore.

Ali je Biblija v nasprotju z znanostjo in zdravo pametjo? Prvo kot prvo - znanost in zdrava pamet nista eno in isto. V znanosti lahko najdeš veliko neumnosti in slepe, fanatične vere. In drugo kot drugo: preberi si poglavje o znanosti v moji drugi knjigi in presenečen boš. Zakaj? Ker se o teh stvareh ne govori. Razni duhovniki in Shermerji ti povedo samo eno stran kovanca - in to je: temno stran.

Ali si opazil, kakšen jezik uporabljajo "učeni" ateisti? Ali je to jezik strpnosti, razumevanja, ljubezni?