Vaš brskalnik ima onemogočen java script, zato kazalo internetne strani ne deluje pravilno. Vključite java script.
Duhovna glasba


Moj cilj je še prevesti in urediti vsaj nekaj psalmov. Pavel naroča kristjanom, naj venomer prepevajo psalme. Neverjetno je, kakšna moč se skriva v njih, kako ti spremenijo življenje. In neverjetno je, da se danes psalmov ne prepeva. Prepeva se ogromno "duhovnih" pesmi, katere povečini vsebujejo nevarne dodatke, psalme pa se zanemarja. Obstaja tudi veliko predelav psalmov, ki so vzeti iz novih prevodov, mlajših od 150 let, in ki so povečini povsem uničeni. Obstajajo tudi pesmi, ki vsebujejo samo en ali dva verza iz kakšnega psalma.

Moja želja pa je, da se uglasi in prepeva čimveč verzov iz čimveč psalmov iz starih, nepokvarjenih prevodov. Glede na to, da praktično ves svet razume angleško, je prvi in praktično edini kandidat Biblija kralja Jakoba, King James Bible. Gre za popolnoma drugačno glasbo, kakor smo jo navajeni. Npr. srbski psalm 118 ti para ušesa, dokler se ne navadiš - potem pa ti postane zelo lep :)

Zaenkrat lahko nekaj psalmov poslušate na mojem YouTube kanalu.

Dodano kasneje
V tem času mi je uspelo uglasbiti veliko število psalmov. Lahko jih poslušate na YouTube, na sekciji YouTube na tej domeni ali pa si jih prenesete na računalnik (Prenos datotek).