Vaš brskalnik ima onemogočen java script, zato kazalo internetne strani ne deluje pravilno. Vključite java script.
Glasbeniki
The Eagles

predvajaj ustavi prekini
skoči na čas
h min s

The Eagles - orli. Kaj bi povedal o njih? Njihove satanistične uspešnice - Hotela Kalifornije - nisem prevajal. Veliko ljudi sploh ne ve, kaj pojejo. "Takšnega duha nismo imeli že vse od leta 1969." Leta 1969 je Anton Lavey, ustanovitelj Satanistične cerkve s sedežem v Kaliforniji, ki je priznana s strani ZDA kot ena izmed religij, napisal Satanistično Biblijo. "Ona je rekla, da smo v hotelu vsi ujetniki svojih lastnih spletk. V Gospodarjevih prostorih so se zbrali, da bi se zabavali. Zabodli so ono z jeklenimi noži, a zveri niso mogli ubiti. Zadnja stvar, ki se jo spomnim, je ta, da sem zbežal skozi vrata... Rekli so mi - lahko se odjaviš, kadarkoli želiš, a nikoli nas ne moreš zapustiti." Ja, ponovno laž, da ko te ima Satan, zver, v krempljih, da te ne more izpustiti. Od tu črpa svojo moč. Izredno temačna pesmica, ki pa si jo človek rad zapoje, če ne želi vedeti, o čem prepeva. Sicer ve, da poje nekaj o klanju in plesanju in zvereh...

Tukaj pa sem prevedel njihovo pesmico z naslovom Dober dan v peklu. Če si že za Hotel Kalifornija rekel, da ne govori o temačnih stvareh, potem lahko rečeš to tudi o tej pesmici. Da, tudi The Eagles, ki so v primerjavi z ostalimi zvezdniki pravi angelčki, niso mogli iz svoje kože in so pokazali svoj pravi obraz vsaj v dveh pesmih. Sicer pa sem poslušal intervju z enim izmed njihovih članov. To so samo črtice vlekli... (drogirali so se na polno, a danes jih spoštujemo, tako kakor spoštujemo tudi drogiranje - kaj pa je narobe, če malo snifamo? Saj so tudi The Eagles! Pa so čisto fajn! Ja, po človeških merilih že mogoče.)

Še nekaj cukrčkov iz pesmice: "Ženske... Obtičal sem v nekaj limastih situacijah. Čutiti je, kot da hočem eksplodirati." "Ja, lepo. Satan pravi, da kar dobro delaš." In kaj še pravijo o takšnem načinu življenja? Kaj še nudi? "Vse to čutno uživanje in bolni pogovori, naj me nekdo odpelje iz mesta." Da, to je tako. Če živiš tako, si greš postopoma na živce in moraš iti drugam, kjer te še ne poznajo in kjer se lahko na novo predstaviš kot nekaj posebnega, v bistvu pa si prazna lupina, brez ljubezni in življenja.