Vaš brskalnik ima onemogočen java script, zato kazalo internetne strani ne deluje pravilno. Vključite java script.
Glasbeniki
Shakira

Dve pesmi: Volkulja in Kako si

predvajaj ustavi prekini
skoči na čas
h min s

Se spomnite Ke$he in parjenja volkov? No, Shakira poje o pohotni volkulji, volkodlakinji. Na začetku je lepo slišati pohotne vzdihe... In njena obleka? V barvi telesa, tako da če se potrudiš, si jo lahko predstavljaš oblečeno, če pa se ne potrudiš pa te njene razkrečene noge malo... Če si že čisto pohoten, potem vpliva tega videospota sploh ne boš opazil, ampak to ne pomeni, da ga ni. Kamenček na kamenček palača...

Res je fenomenalno. Pesem se začne s klicem na pomoč, da je ona preoblečena, da ni tisto, kar mislimo, da je. Ne, stvar ni nedolžna, ampak zelo nevarna. Volkulja je v omari, odpri jo... Kako se že odpre žensko? Ne rabiš biti genij, da povežeš odpiranje ženske s Shakirinimi razkrečenimi nogami... Seveda pa ne gre samo za to. Shakira tudi povabi punce, naj začnejo kavsati vsepovprek, naj bodo agresivne... Moški so plen žensk za kavs, ženske so plen moških za kavs. Spolnost med dvema osebama, ki se poznata, si zaupata in sta si obljubila zvestobo do konca življenja, pa je nekaj povsem drugega. Včasih sem si tudi jaz želel to, kar reklamira Shakira, a danes vidim širšo sliko - to ni nič dobrega za nobenega od nas.

In na koncu se vrne v posteljo k "dolgočasnemu" fantu, s katerim sta si tujca. Ampak povem ti, dokler živiš tako, si z vsemi ljudmi tujec, nočna žival, zver...

predvajaj ustavi prekini
skoči na čas
h min s

Draga Shakira, Jezus Kristus je sam Bog, ki se je učlovečil in je občutil vse, kar občutimo mi. On je ustvaril vse jezike in seveda govori, toda vprašanje je, ali ga želimo slišati. Kolikokrat nam sporoča, da smo na napačni poti? Da sovraštvo, prepirljivost, sebičnost nista v redu - pa ga želimo slišati? In da, napisal je Biblijo, zakaj potem ljudje, ki povzročajo težave? Zaradi njegovega usmiljenja, daje nam čas. Če ne bi bil usmiljen, bi moral biti jaz že 100x mrtev in v peklu, a dal mi je še eno možnost, tako kakor tudi tebi in vsem. Dal nam je svobodno voljo. Vprašanje je le, ali mu bomo dali slavo, ali pa ga bomo blatili. On ni storil napak. Kje je njegova napaka? To, da me je ustvaril? Da je ustvaril tebe? Za to smo mu lahko samo hvaležni. In da, v njegovem imenu so storili barabe veliko grdih stvari - toda veš, ljudje se lažejo - tega niso storili zanj in v njegovem imenu, ampak zavoljo svojih čutnih užitkov, bogastva, svoje slave.

Ali Bog joče? Seveda. Ali čuti naše trpljenje? Seveda. Dokler nisem bil prepričan, da Bog obstaja, je bilo moje srce kamen. Seveda, kdor se je lepo obnašal do mene, s tistim sem bil prijazen (ponavadi, a ne vedno) in kdor mi je želel škodovati, tistega sem sovražil in mu želel vse slabo. A sedaj? Dal mi je novo srce - in sedaj tudi tiste, ki imajo kaj proti meni (če imajo), ne sovražim, ampak mi je žal za njih, saj vem, v kakšnem svetu živijo - v svetu, katerega del sem bil tudi jaz. Toliko o tem, če Bog čuti. Da, Bog čuti, a mi smo tisti, ki nam je mar za vse. Mi smo tisti, ki ne čutimo, vse dokler se pretvarjamo, da smo mu predali svoje življenje in da živimo zanj... Če pa ga v resnici sprejmemo in začnemo živeti zanj in ne za sebe, se pa vse spremeni. Za sebe skoraj prenehaš jokati, žal ti je za druge... In se trudiš, da bi jim dal tisto nekaj ljubezni, ki si jo sam prejel in ki ti je bila dana.