Vaš brskalnik ima onemogočen java script, zato kazalo internetne strani ne deluje pravilno. Vključite java script.
Televizija
Hollywood brez maske, 1.del

predvajaj ustavi prekini
skoči na čas
h min s

Koliko ljudi poznaš, ki mislijo, da so v redu, miroljubni, ljubeči - pa ne morejo zaspati brez prižgane televizije, na kateri se streljajo, posiljujejo, ubijajo, drogirajo... ? Dober in ljubeč človek tega ne more gledati, kaj šele, da bi ga to uspavalo. S človekom, ki v tem uživa ali pa ga to celo uspava, je definitivno nekaj zelo hudo narobe. In ne gre samo za televizijo. To njegovo obolelo stanje srca in pameti se odraža tudi v njegovem vsakodnevnem življenju. Sovraži življenje, ljudi, samega sebe, Boga, preklinja, zaradi nepomembnih stvari je sposoben kričati na človeka, ga tepsti, grdo gledati, se jeziti nanj... In velikorat bo to svoje obolelo stanje povsem zanikal: "Jaz sem v redu," bo dejal, istočasno pa bo bil sposoben za mnogo manjše izpade okriviti in obsoditi drugega. Kako to vem? Bil sem v vašem svetu. Vaš svet je bil moj svet. Obstaja pa še drug svet, v katerem tega ni. Obstaja svet resnice, ljubezni in življenja.

Glede dokumentarca imam nekaj pripomb. Kar nekaj citatov ni ustrezno dokumentiranih in jih ne morem najti, a glede na to, da je bil dokumentarec narejen v okviru goodfight.org, ki so naredili izredno delo v dokumentiranju glasbe in filma, kjer so zadeve lepo citirali in glede na znane Bogu sovražne izjave režiserjev in igralcev, ne mislim, da si je avtor tega dokumentarca izmislil citate, katerih ni ustrezno dokumentiral.

53:30 Pisec Gladiatorja je prišel do povezave med športom in gladiatorji. V času evropskega košarkarskega prvenstva v Sloveniji pa tudi sicer sem opazil, da se v časopisih vedno bolj uporablja nasilne besede (tekla bo kri, naši rablji itd.) tudi za opisovanje navadnih, kolikor toliko nenasilnih športnih dogodkov. Da, tudi v Sloveniji počasi programiramo mladino v klanje. V ljudeh se na vseh nivojih kopiči bes in zloba.

Televizije ne gledam, a ko pridem kam na obisk, jo imajo ljudje velikokrat vključeno. In ravno danes, 8. 11. 2013, je bilo rečeno pri poročilih, da je Amerika zgrožena. Mali otrok je na nekem govoru predlagal, naj pobijejo vse Kitajce in tako rešijo problem ameriškega dolga. Če ste si pogledali ta dokumentarec, potem to za vas ni presenečenje. To je normalna posledica nasilnega uničevanja, indoktrinacije mladih generacij v nasilje s pomočjo televizije, igric... Da, res se vračajo rimski koloseji. Kako pa pravimo v Sloveniji? Kje je najboljša zabava v mestu? Kolosej - najboljša zabava v mestu.... Nismo kaj dosti v zaostanku za svetom. Radi imamo nasilje in radi imamo zabavo v Koloseju - samo to dvoje moramo še združiti pa bo pravo klanje...