Vaš brskalnik ima onemogočen java script, zato kazalo internetne strani ne deluje pravilno. Vključite java script.
Svetovni nazori
Film 180

predvajaj ustavi prekini
skoči na čas
h min s

Podnapisi niso moje delo, ampak so vzeti iz YouTube. Lahko jih bereš v mojem oknu, lahko pa jih vključiš tudi v YouTubu - klikneš na gumb CC in potem si izbereš ustrezen jezik.

Film se mi je zdel pred leti izredno zanimiv (in verjetno se mi zdi še vedno:), saj pokaže, da čeprav smo prepričani, da razmišljamo, v bistvu ne razmišljamo, ampak samo ponavljamo - in to brez kančka razmišljanja - besede tiste ideologije, v katero smo bili indoktrinirani. Čudovito je videti tisti trenutek, ko vidiš, da je človek začel razmišljati in da je spregledal in da se mu je odprlo :)

In prosim vas, ne mislite, da gre samo za neumne Američane. Tudi mi in naši otroci vemo vedno manj in postajamo vedno bolj neumni, povrhu vsega pa smo vedno manj sposobni logičnega razmišljanja. Mogoče ste prebrali, slišali, videli... Šlo je za TV "anketo". Ljudi na ulici so spraševali, kakšne barve je slovenska zastava. In celo dvajsetletni in še starejši Slovenci ne vedo, kakšne barve je. Tolikokrat so gledali športne prireditve, na katerih je plapolala, toliko športnikov so videli v reprezentančnih dresih, ki so pogosto v barvah zastave... In prebral sem tudi članek v Dnevniku o pohodu osnovnošolcev, na katerem so si pogledali ljubljansko Pot okrog žice. Nekateri so rekli, da jo je postavil Janša med osamosvojitveno vojno, drugi so rekli, da jo je Janša ali pa kdo drug pred nekaj leti odstranil, tretji so rekli... Odgovori so bili takšni, da si se lahko prijel samo za glavo in rekel: pa saj to ni mogoče! Pa je. Veš, lahko da so Američani butasti, a ves svet jih kopira in gre zelo hitro po njihovi poti... Karkoli so oni pogrešili, katerekoli napake so oni storili - vse to se brez premisleka (oz. načrtno) vpeljuje tudi po drugih državah - čeprav strokovnjaki vedo!!! kam to pelje... Pa pustimo strokovnjake - tudi mi vemo, kam to pelje!